Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBlog AanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mindmarije@bemama.nlJe cyclus

Je cyclus

Stap 1 bij zwanger worden: ken je cyclus.

Zwanger worden met PCOS.

08 feb. 2019

Je wilt zwanger worden. Je stopt met de pil en wacht met smart tot je eigen cyclus weer op gang komt. Maar, er gebeurt helemaal niks. Je wordt niet ongesteld, je hebt geen eisprong. 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS. Het is de meest voorkomende hormoonstoornis. In dit artikel geef ik je 7 tips om PCOS-klachten te verminderen en toch natuurlijk zwanger te worden.


Houd je bloedsuikerspiegel stabiel

21 okt. 2018

Een stabiele bloedsuikerspiegel is belangrijk als je zwanger wilt worden. Liever geen hoge pieken en diepe dalen. Balans is key. Alle hormonen in je lichaam werken met elkaar samen. Een bijzonder en ingewikkeld samenspel en een onbalans ligt gemakkelijk op de loer. Lees hier hoe je je hormonen in balans houdt.


Help! Mijn ovulatietesten worden niet positief.

02 okt. 2018

Ovulatietesten. Ik ben er niet zo'n fan van. Ze zorgen onnodig vaak voor veel zorgen en stress. De vraag 'mijn ovulatietesten worden niet positief, heb ik dan geen eisprong?' wordt me bijna wekelijks gesteld.


Ben jij ook een heks in de herfst? De 4 seizoenen van je cyclus.

01 feb. 2018

Winter, lente, zomer, herfst. Het zijn niet alleen onze jaargetijden, maar ook seizoenen in je cyclus. Ze verklaren waarom je tijdens je menstruatie het liefst alleen onder een dekentje op de bank kruipt en waarom je vlak voor de eisprong veel energie hebt en de beste ideeën krijgt. Die ideeën veeg je vervolgens in de week voor je menstruatie weer van tafel, om daarna eens flink boos te worden op je vriend en agressief uit de hoek te kunnen komen..


Oef..! Oestrogeendominantie

21 nov. 2017

Hoofdpijn, pijnlijke borsten, spotting voordat je ongesteld moet worden, hevige menstruaties, een opgeblazen gevoel, teveel vetopslag op je billen en in je benen. Oestrogeendominantie zorgt voor een breed scala aan hele vervelende klachten. Er wordt geschat dat bijna 50% van alle vrouwen in het Westen oestrogeendominantie heeft. Niet mis dus.


Stap 1 bij zwanger worden: ken je cyclus, ken het moment van je eisprong

10 okt. 2017

Heb jij hem ook gedownload? Een app die aangeeft wanneer je je eisprong hebt en wanneer je het meest vruchtbaar bent? Helaas. Je hebt er niet zoveel aan. Het moment van de eisprong is bij iedere vrouw anders.


De eicel is bevrucht. Zo verbeter je de innesteling

26 sep. 2017

Zwanger worden is een ingewikkeld proces. Niet alleen moeten jouw eicel van topkwaliteit en zijn super-zwemmers elkaar tegenkomen en moet er een bevruchting plaatsvinden. Ook je hormonen moeten in balans zijn, je voorraden en energie op orde, je immuunsysteem op een laag pitje. Als dat allemaal goed gegaan is moet de bevruchte eicel vervolgens goed kunnen innestelen in je baarmoeder. Zo zorg je ervoor dat de kans op een succesvolle innesteling verbetert:

Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'