Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBlog AanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mindmarije@bemama.nlHelp! Mijn ovulatietesten worden niet positief.

Help! Mijn ovulatietesten worden niet positief!

Heb je dan wel of toch niet een eisprong?
02 okt. 2018 - Je cyclus

De vraag 'mijn ovulatietesten worden niet positief, heb ik dan geen eisprong?' wordt me bijna wekelijks gesteld.

Ovulatietesten. Ik ben er niet zo'n fan van. Ze zorgen onnodig vaak voor veel zorgen en stress. De vraag 'mijn ovulatietesten worden niet positief, heb ik dan geen eisprong?' wordt me bijna wekelijks gesteld.

Een ovulatietest reageert op de aanmaak van LH (luteiniserend hormoon). Een hormoon dat gemaakt wordt in de hypofyse en een seintje aan je lijf geeft waardoor de eisprong gestimuleerd wordt. Bij een LH-piek zou je ovulatietest een dikke vette positieve streep moeten laten zien. Maar, heel vaak gebeurt dat niet en blijft de teststreep lichtgekleurd. Stress, paniek en twijfel zijn het gevolg. Misschien herken je het wel; heb je nu je eisprong gemist, heb je geen eisprong, is er iets mis?

Nee! Er is niks mis. Heel veel vrouwen, vooral vrouwen die langere tijd de anticonceptiepil geslikt hebben, maken minder veel LH aan. Dat is geen enkel probleem. Er wordt nog steeds een seintje afgegeven aan je lijf om de eisprong in gang te zetten. Je hebt gewoon een eisprong. Alleen.. je ovulatietesten worden niet positief en blijven licht gekleurd.  Er zijn sensitieve testen te koop die een uitkomst kunnen bieden bij een lagere LH-aanmaak. Deze gevoelige testen pikken wel je LH-piek op en geven een duidelijke uitslag als je eisprong eraan zit te komen.

Daarnaast is de billings-methode, waarbij je veranderingen in je afscheiding waarneemt, heel betrouwbaar. Wanneer je merkt dat je afscheiding dunner wordt, als eiwit is dat het teken dat je het meest vruchtbaar bent en je eisprong de volgende dag zal plaatsvinden.

Kortom, geen onnodige stress meer. Ook met een licht-gekleurde teststreep heb je een eisprong. Je bent hartstikke vruchtbaar. 


Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'