Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBlog AanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mindmarije@bemama.nlBen jij ook een heks in de herfst? De 4 seizoenen van je cyclus.

Ben jij ook een heks in de herfst? De 4 seizoenen van je cyclus.

Alles over moodswings, hormonen en de lente, herfst, zomer en winter in jouw cyclus.
01 feb. 2018 - Je cyclus

Winter, lente, zomer, herfst. Het zijn niet alleen jaargetijden, maar ook de seizoenen in je cyclus.

Deze seizoenen verklaren waarom je tijdens je menstruatie het liefst alleen onder een dekentje op de bank kruipt en waarom je vlak voor de eisprong veel energie hebt en de beste ideeën krijgt. Die ideeën veeg je vervolgens in de week voor je menstruatie weer van tafel, om daarna eens flink boos te worden op je vriend en agressief uit de hoek te kunnen komen. Ook weleens gedacht ‘huh, wat is er met me aan de hand, ik ben toch niet zo?”. Het zijn je hormonen. Fysiek én emotioneel hebben de veranderingen in je hormoonhuishouding een behoorlijke impact. 

Winter

De winter begint op de eerste dag dat je ongesteld bent. Dit is het moment voor rust, jezelf terugtrekken. Je bent meer in jezelf gekeerd en kunt makkelijker in contact komen met je intuitie.  Als je nu goed voor jezelf zorgt, rust neemt en niet alleen maar doorgaat in de hectiek van het dagelijks leven, zul je merken dat je je tijdens de rest van je cyclus emotioneel veel meer in balans zult voelen. Je begint uitgerust, schoon en energiek aan een nieuwe maand.

Lente

 In de lente is er energie, een nieuwe start waar je vol frisse moed aan begint. Ook als je zwanger wilt worden. Er komt weer een nieuwe kans aan! Dit is de fase waarin je een heldere geest hebt. Je kunt goed nadenken en bedenkt de beste ideeën. Een perfect moment om beslissingen te maken, sollicitatiegesprekken te voeren en af te spreken met vrienden. Je bent niet te stuiten en voelt je vrolijk. De kans op emotionele inzinkingen of huilbuien is in de lente het kleinst. Ook je seksuele energie wordt weer wakker; je hebt in de lente meer zin in seks en dat komt goed uit nu je eisprong eraan komt.

Zomer

De derde week van je cyclus. Je meest vruchtbare periode. In de zomer ovuleer je. Je hebt behoefte aan meer romantiek, voelt je sexy en goed in je lijf. In deze periode heb je de meeste energie en voel je je queen of the world.

Herfst

De herfst start ongeveer een week voordat je weer ongesteld moet worden. Voor de mensen in je omgeving is het nu uitkijken geblazen. De herfst wordt ook wel ‘de heks’ genoemd. Je humeur slaat plotseling om. Van zomers vrolijk verander je in een chagrijnige bitch. In de zomer was je nog heel sociaal, was je outgoing en wilde je graag met vrienden afspreken. In de herfst kun je dat niet meer opbrengen en wil je tijd voor jezelf. In de herfst komt alles hard binnen. Twijfel, angst en onmacht slaan toe. Waar je in de lente hoop had om zwanger te worden, denk je nu al zeker te zijn dat het deze ronde niet gelukt is…Herkenbaar?

Nu je de seizoenen en alle moodswings die daarbij horen kent kun je dit gebruiken om het voor jezelf een beetje makkelijker te maken. Wanneer je meer in dit ritme leeft en rekening houdt met je hormonen zul je merken dat je meer energie krijgt. Pas je agenda af op je seizoenen. Solliciteer en spreek met vriendinnen af in de lente en zomer. Ga geen confrontaties aan in de herfst. Boos op je vriend? Schrijf op wat je dwars zit en bespreek het in de lente met hem. Wees lief voor jezelf in de winter, accepteer je buien en leef volop in de lente en zomer. 


Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'