Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBlog AanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mindmarije@bemama.nlStap 1 bij zwanger worden: ken je cyclus, ken het moment van je eisprong

Stap 1 bij zwanger worden: ken je cyclus, ken het moment van je eisprong

10 okt. 2017 - Je cyclus

Heb jij hem ook gedownload? Een app die aangeeft wanneer je je eisprong hebt en wanneer je het meest vruchtbaar bent? Helaas. Je hebt er niet zoveel aan. Het moment van de eisprong is bij iedere vrouw anders.

Over het algemeen vindt de eisprong rond de 14e dag in de cyclus plaats. Maar, je kunt ook ovuleren rond dag 9, of dag 16, of.. nog later. Een app kent jouw lijf en jouw cyclus niet. Probeer je eisprong  te ontdekken met de signalen die jouw lichaam je geeft.

Het moment van de eisprong is bij iedere vrouw anders.

1

Je afscheiding verandert. In de dagen rond je eisprong merk je dat je afscheiding helder en rekbaar is. Het lijkt op eiwit. Dit is hét moment om seks te hebben. Je afscheiding helpt het sperma op weg naar de eicel die op springen staat.

2

Je temperatuur stijgt na de eisprong met ongeveer 0,2 graden. Meet je temperatuur iedere ochtend als je wakker wordt (rectaal) en noteer de veranderingen die je ziet. Je eisprong vindt plaats op de dag dat je temperatuur een dip maakt. De volgende dag zie je een stijging in temperatuur. Je temperatuur blijft hoog tot je weer ongesteld wordt. Als je zwanger bent blijft je temperatuur hoger.

3

Ovulatiepijn. Sommige vrouwen kunnen hun eisprong voelen. Een stekende pijn onderin de buik. De pijn begint een aantal uur voor de ovulatie en stopt direct erna. Na de eisprong blijft je eicel 12 uur in leven. Kom dus snel in actie als je je eisprong gevoeld hebt.

4

Vollere schaamlippen. Net voor je eisprong zwellen je schaamlippen, je baarmoeder en ook je borsten iets op. Je hebt meer zin in seks en dat is niet voor niks; je eisprong komt eraan!

5

Gezwollen lymfekliertje in je lies. Rond je eisprong kun je een lymfekliertje voelen in je lies, aan de kant waar je ovuleert. Het zwelt op tot de grootte van een erwtje.

Ken je cyclus, ken je lijf en weet wanneer je je eisprong hebt zodat je zeker weet dat je op het juiste moment seks hebt om zwanger te kunnen worden.

Natuurlijk kun je het moment van je eisprong ook ontdekken met ovulatietests. Deze tests registreren je LH-piek waarna binnen 1 tot 2 dagen je eisprong plaatsvindt. Blijft de test negatief of is er geen duidelijke piek? Geen paniek. Als je regelmatig ongesteld bent heb je een eisprong. Als je minder LH (luteïniserend hormoon) aanmaakt, wat overigens absoluut niet erg is, blijven de testen negatief. Ga dan aan de slag met bovenstaande methodes. Ken je cyclus, ken je lijf en weet wanneer je je eisprong hebt zodat je zeker weet dat je op het juiste moment seks hebt om zwanger te kunnen worden. Die app heb jij dan niet meer nodig.


Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'