Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBlog AanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mindmarije@bemama.nlZo werd ik zwanger! Mijn eigen verhaal.

Zo werd ik zwanger!

Mijn eigen verhaal.
25 nov. 2018 - Mindset

Het is 2009. Ik ben 30 jaar, woon met mijn vriend in een leuk appartement in Amsterdam, heb een goede baan en een druk leven. Ik heb het echt naar m’n zin, maar mijn kinderwens knaagt. Ik wil heel graag zwanger worden, al een tijdje.

Een jaar daarvoor stopte ik met de pil, ik leefde gezond (dacht ik) en had seks rond m’n ovulatie (dacht ik), maar zwanger werd ik niet. Bij de fertiliteitspoli van het VU volgen onderzoeken en de doktoren stellen al snel hun diagnose: “onverklaarbaar onvruchtbaar”.

Vol vertrouwen was ik begonnen. Maar na anderhalf jaar proberen is mijn vertrouwen, nogal, gedaald. Hoe kan het toch dat ik nog steeds niet zwanger ben? Waarom werkt m’n lichaam niet mee? Twijfels, angst en onzekerheid steken de kop op.  Zwanger worden is mijn grootste wens. Het is mijn grootste angst om geen moeder te worden. Ik moet er niet aan denken dat het misschien niet zou lukken. Ik vertel niemand over mijn geheime missie. Niemand mag het weten. En ze mogen al helemaal niet weten dat het niet lukt. Bij opmerkingen als ‘wanneer beginnen jullie aan kinderen?’ of ‘goh, staat je goed zo’n baby’ zak ik een klein beetje door de grond. Ik ben een controle-freak en heb nu geen controle. Onmacht is het resultaat.  

De doktoren stellen voor om te starten met IUI en ze vertellen me dat de kans op succes zo’n 20% is. OMG. 20% is echt heel weinig. Ik besluit om niet langer af te wachten. Want, onverklaarbaar onvruchtbaar… niks aan de hand.. betekent dat er ergens toch een oorzaak is en ik zwanger kan worden als ik dat aanpak.

Research. 

Ik ga op onderzoek uit.  Hoe word je nu echt sneller zwanger, wat kun je doen om je vruchtbaarheid te verbeteren en de kans op succes bij medische behandelingen te vergroten? En, hoe groot is je eigen invloed daarop? Wat is waar en wat niet? Ik lees tientallen boeken over het onderwerp, spreek met reguliere artsen, alternatieve artsen en ervaringsdeskundigen. Al snel wordt me duidelijk dat je enorm veel invloed op je eigen vruchtbaarheid hebt. Ik verander mijn leefstijl, mijn voeding en werk aan een positieve mindset. Hierop heb ik wel controle en dat voelt wel zo fijn. En het werkt… ! Na twee maanden ben ik spontaan zwanger.

In 2011 wordt Wessel geboren. Het mooiste jongetje van de wereld, een gezonde baby. Drie jaar later wil ik opnieuw zwanger worden, dat lukt al binnen drie maanden. Geweldig! In 2015 wordt dochter Lot geboren.  

Ik wil jou heel graag helpen. 

Ik heb van ‘zwanger worden’ mijn werk gemaakt. In 2011 heb ik mijn praktijk geopend. In 2016 lanceerde ik mijn online programma, waar inmiddels meer dan 280 dames aan deelnemen. De afgelopen jaren heb ik me verder ontwikkeld tot expert op het gebied van vruchtbaarheid en gezond zwanger worden. Met mijn eigen ervaringen, 8 jaar research, diverse opleidingen in binnen- en buitenland ben ik de go-to deskundige van Nederland. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat fertiliteitsmassage beter werkt dan acupunctuur bij zwanger worden, welke voeding je het beste kunt gebruiken, welke supplementen je echt nodig hebt (en welke niet) en hoe groot de rol van je mindset is.

De afgelopen jaren heb  ik honderden vrouwen geholpen en zijn er heel, heel veel gezonde baby’s geboren. Er is niks leuker dan emails ontvangen van vrouwen die me vertellen dat ze zwanger zijn. Daar word ik zo blij van! Bij ieder bericht doe ik een rondedansje.  Mag ik jou ook helpen? Mail me, op marije@bemama.nl

Ik ken de angst en frustratie als zwanger worden niet lukt. Ik ken ook het geluk van die positieve test, zwanger zijn en een gezonde baby op de wereld te zetten (2x).

Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'