Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeTips & TricksAanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mind06 - 41 17 90 98

marije@bemama.nlWaarom zij wel en ik niet?!

Waarom zij wel en ik niet?!

Hoe kan het dat zij wel zwanger wordt en jij (nog) niet?
23 apr. 2018 - Mindset

Niks frustrerender dan wanneer je vriendinnen, je zus, je buurvrouw of collega vertelt dat ze zwanger is. Terwijl jij dat ook zo graag wilt. Natuurlijk gun je het haar, maar je gunt het jezelf ook ZO!

Soms lijkt het alsof iedereen om je heen heel makkelijk zwanger wordt. Zelfs als ze ongezond leven terwijl jij zo je best doet om zo gezond mogelijk te leven om je vruchtbaarheid te verbeteren. Hoe kan het dat zij wel zwanger worden en het bij jou meer moeite kost? 

Het antwoord is: je DNA. Je DNA bepaalt of je aanleg hebt voor een verminderde eicelkwaliteit, verminderde aanmaak baarmoederslijmvlies, hormonale problemen, PCOS, endometriose en of je meer gevoelig bent voor stress. Ook hoe gezond je moeder leefde tijdens haar zwangerschap van jou speelt hier een rol in. We zijn niet allemaal gezegend met een health-freak als moeder. Of, stond je moeder onder stress toen ze zwanger was van jou? Je pikt dat al op in de baarmoeder en hoogstwaarschijnlijk ben jij dan ook gevoeliger voor stress. 

Het heeft dus te maken met je blauwdruk, je aanleg.. dat wat je hebt meegekregen bij je geboorte. Of je het nou wilt of niet. Het betekent dat jij misschien meer moeite moet doen, meer aanpassingen moet doen in voeding en lifestyle en de juiste supplementen zult moeten slikken om zwanger te worden. Terwijl je collega rookt, drinkt en vette happen eet. Zij heeft een andere aanleg en zal zich genetisch een ongezondere leefstijl kunnen permitteren en toch zwanger worden.  

Maar als jij de juiste aanpassingen doet, constante stress vermindert en je cellen met de juiste stoffen voedt, dan vergroot je de kans op een zwangerschap snel.

Hetzelfde geldt voor je man. Zijn DNA bepaalt of hij aanleg heeft voor verminderde zaadkwaliteit. En ook hij kan er zelf voor zorgen dat de kwaliteit en kwantiteit van het sperma verbeteren waardoor zwanger worden makkelijker gaat.

En, realiseer je dat veel vrouwen moeite hebben met zwanger worden, maar je dat meestal niet vertellen. 1 op 5 maar liefst. De meeste vrouwen praten daar liever niet over. Als je buurvrouw vertelt dat ze zwanger is weet je vaak niet hoe lang dat geduurd heeft. Misschien heeft zij ook een traject doorlopen, misschien probeerde ze het al jaren. Iedereen loopt zijn eigen pad. Jij ook. Ieder mens is uniek en de een moet meer aanpassingen doen om zwanger te worden dan de ander. Accepteer dat, neem actie, pas je lifestyle aan en vergroot zelf je kans op een zwangerschap.


Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'