Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBlog AanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact
Hoe zit dat bij jou? Welk verhaal vertel je jezelf?

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mindmarije@bemama.nlEen krachtige mindset. Positief denken

Hoe zit dat bij jou? Welk verhaal vertel je jezelf?

Positief denken

Welk verhaal vertel jij jezelf?
28 mei 2018 - Mindset

Ik zat in de wachtkamer van het VU, te wachten op een afspraak met de gynaecoloog waarbij zij ons de uitslagen van de fertiliteitsonderzoeken die we gehad hadden zou geven. Doodnerveus, of course.

Onrustig bladerde ik door een foldertje van een organisatie voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Ik dacht "wat goed dat ze bestaan en wat doen ze goed werk, maar... niet voor mij, want ik word snel zwanger." Ik legde de folder weer weg.

Ik werd lid van een lotgenoten-groep op facebook. En stapte daar heel snel weer uit. Ik wilde me niet identificeren met de (vaak) moeilijke en verdrietige berichten in de groep. Where attention goes, energy flows.  Ik wilde mezelf een ander verhaal vertellen. Namelijk, dat ik zwanger zou worden. En niet geconfronteerd worden met wat er allemaal mis zou kunnen gaan.  Ik wilde actie nemen om mijn vruchtbaarheid te verbeteren. Gezond eten, een gezonde lifestyle, positieve verhalen horen en koos voor een krachtige mindset (ok, in 80% van de gevallen).

Mindset. Zo belangrijk.  Hoe zit dat bij jou? Welk verhaal vertel jij jezelf? Welke overtuigingen heb je? Met welke verhalen en welke energie omring je jezelf? Ook belangrijk: welke verhalen zijn jou vroeger verteld? Misschien heb je altijd gehoord dat zwanger worden moeilijk is, omdat het bij je moeder langer duurde om zwanger te worden. Of misschien heb je altijd gehoord "als het je tenminste gegund is". Misschien hoor je nu "je bent al ouder, je hebt niet meer zoveel kans." Voordat je het weet heb jezelf wijs gemaakt dat dat jouw verhaal is.  Nope. Dat. is. niet. jouw. verhaal.

Het begint met een besluit. Besluit vandaag dat je vanaf nu iets anders tegen jezelf gaat zeggen. Vertel jezelf een ander verhaal. Namelijk; dat je zwanger wordt. Geef je lijf het signaal dat je er klaar voor bent en kom in actie om je vruchtbaarheid (nog meer) te verbeteren. (einde ass-kicking).


Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'