Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBlog AanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mindmarije@bemama.nlLet's make 2019 a year to remember! 7 tips.

Let's make 2019 a year to remember! :)

7 tips om je vruchtbaarheid te verbeteren.
01 jan. 2019 - Mindset

Gelukkig nieuwjaar! 2019 is officieel begonnen. Een heel nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden, kansen en maanden om je wens(en) uit te laten komen. Misschien is 2019 wel het jaar dat je zwanger wordt, of dat je kindje geboren wordt.

Soms moet ik mezelf echt even knijpen. Ik ben zo blij dat ik in het afgelopen jaar weer veel vrouwen heb mogen helpen om hun droom te laten uitkomen. Gezonde zwangerschappen, gezonde baby's. Ook tijdens of na medische trajecten, na meerdere miskramen, na gezondheidsproblemen. Bij ieder geboortekaartje dat ik ontvang doe ik een rondedansje. En dit jaar… wil ik jou heel graag helpen. Zodat ik volgend jaar een rondedansje kan doen als jouw geboortekaartje op de mat ligt :).  Je kunt veel doen om je vruchtbaarheid zelf te verbeteren. Begin het nieuwe jaar goed met deze tips.   

1 – Eet gezond

Voed of vul jij jezelf? Gezonde voeding is de basis bij zwanger worden. Je cellen functioneren op dat waar jij ze mee voedt. Als je zwanger wilt worden zou het aanpassen van je voeding daarom bovenaan je prioriteitenlijstje moeten staan. Je verbetert er niet alleen je vruchtbaarheid mee, waardoor je sneller zwanger kunt worden. Je creëert er ook de beste basis mee voor een gezonde zwangerschap en een gezond kindje. Stop met het eten van meuk en kies voor puur en onbewerkte voeding.

2 – Dankbaarheid

Je mind is van invloed op je body. Op je vruchtbaarheid. Misschien probeer je al een tijdje zwanger te worden en voel je je soms onzeker, of ervaar je onmacht. Dat mag er zijn. Maar, laat negatieve emoties niet de overhand nemen. Besteed wat vaker aandacht aan positieve gedachtes. Een fijne manier om dat te doen is door het bijhouden van een gratitude journal. Schrijf iedere ochtend 3 (of meer) dingen op waar je dankbaar voor bent. Voel die dankbaarheid tot in je tenen. Een positieve start van je dag. En.. niet alleen denken, maar echt opschrijven. The power is in the words :).

3 - Geen schuldgevoelens meer

Jij bent degene die zwanger moet worden. Je telt de dagen van je cyclus. Rekent uit wanneer je ovuleert. Wanneer je seks moet hebben. Wanneer je niet ongesteld moet worden en wanneer je baby geboren wordt als dit de maand is waarin het raak is. Je eet gezond. Je slikt vitamines. Je wil proberen zo weinig mogelijk stress te hebben. Allemaal heel erg goed, maar soms ook frustrerend, lastig en een flink klus. Als zwanger worden niet direct lukt geef je al snel jezelf (of je lichaam) de schuld. Misschien vind je dat je in het verleden de verkeerde keuzes gemaakt hebt. Wees lief voor jezelf. Verkeerde keuzes gemaakt? Je kunt altijd opnieuw beginnen. Iedere dag opnieuw. Focus op de toekomst en leef in het nu. Je doet het goed, echt!

4 –  Neem pauze

Zet de wekker op je smartphone een paar keer per dag en neem een momentje rust (desnoods op de wc). Een paar keer per dag, twee a drie minuten. Let op niks anders dan je buikademhaling of doe een quick body scan. Je stresslevel gaat omlaag en stresshormonen verminderen waardoor de stressvolle piekmomenten een minder negatieve invloed hebben.  

5 -  Geen sleur  

Als je zwanger wilt worden wordt al snel de agenda gepakt en een moment gepland om te vrijen rond je eisprong. Niet zo heel gezellig, niet zo intiem. Dat kan ten koste gaan van je relatie. Je wil natuurlijk niet dat je partner zich enkel spermadonor voelt. En ook jij bent zoveel meer dan een vrouw met een eisprong. Maak tijd voor elkaar vrij. Geef elkaar complimentjes. Doe leuke dingen, houd het spannend en vrij niet alleen op de momenten dat het ‘moet’. Zo waak je voor sleur en houd je het leuk en intiem in bed.

 6 – Niet loslaten

 Misschien hoor je ook weleens; ‘je moet er niet zo mee bezig zijn’, ‘je moet wat meer relaxen’, ‘ga op vakantie’, of; ‘laat het los, dan gebeurt het vanzelf’. Onzin! Je kinderwens loslaten kan niet. Dat lukt niet. Die wens is zo groot, daar kun je echt niet omheen. En, het hoeft ook niet. Sterker nog.. als je je kinderwens niet loslaat maak je gezondere keuzes, waardoor je de kans op een zwangerschap vergroot. Ook onderzoek heeft laten zien dat loslaten niet vaker tot een zwangerschap leidt. Dus, ga er helemaal voor in 2019. Niet loslaten. Dit is jouw jaar!

7-  Laat mij je helpen

Vanuit mijn eigen ervaring met zwanger worden (dat lukte niet en ik was ongeduldig ;)) ben ik op zoek gegaan naar manieren om je vruchtbaarheid te verbeteren en de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. Dat is gelukt. Ik heb diverse opleidingen gevolgd, heb research gedaan en heel heel vrouwen geholpen om zwanger te worden. Ik ben nu de go-to expert in Nederland voor vrouwen die zwanger willen worden en daar ben ik mega-trots op. Want, ik vind niks leuker dan jou te helpen om ook zwanger te worden.

Ik heb een online programma van 7 weken ontwikkeld dat alle informatie bevat die je nodig hebt om gezond zwanger te worden. Een instructievideo fertiliteitsmassage, voeding (weekmenu), mindset, seks, je man, suppletie en meer. Het programma is nu nog te koop met een hoge korting, die binnenkort weer verdwijnt. Alle informatie vind je op www.zwangerwordenmetbodyenmind.nl. Start vandaag nog met het online programma en let’s make 2019 a year to remember :).  

Met deze tips ben jij helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Ik wens je een heel gelukkig, gezond en liefdevol nieuwjaar.  

Stop met het eten van meuk en kies voor puur en onbewerkte voeding.

Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'