Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBlog AanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mindmarije@bemama.nlZwanger worden als je 35 of 40+ bent

Zwanger worden als je 35 of 40+ bent

Over je leeftijd en je vruchtbaarheid
19 dec. 2017 - Lifestyle

Boos word ik ervan. Bijna dagelijks hoor ik van vrouwen dat hun arts gezegd heeft dat, nu ze een bepaalde leeftijd gepasseerd zijn, het wel lastiger wordt om nog zwanger te worden. Pats, Boem, weg vertrouwen. Er wordt verteld dat je eitjes te oud zijn. Of

Onzin! Het is niet je leeftijd, het zijn niet je lage AMH-waardes of je hoge FSH-waardes die tellen. Je gezondheid, je vitaliteit (en die van je man) bepalen je vruchtbaarheid. Ook als je ouder dan 40 jaar bent zijn er nog steeds 100en of 1000en eicellen over. Zolang je een  gezonde cyclus hebt kun je zwanger worden. Punt. 

Als je al wat ouder bent vergroot je je kans op een zwangerschap door je leefstijl aan te passen. Leef en eet gezond. Eet veel groenten, fruit, noten, zaden en goede vetten als avocado, roomboter en olijfolie. Zorg er ook voor dat je voldoende vitamine C en E binnen krijgt. Ook ubiquinol is een aanrader. Deze antioxidanten helpen om veroudering van je cellen tegen te gaan en ondersteunen bij het verbeteren van de kwaliteit van je eicellen. Vul tekorten aan met de juiste supplementen. Zo verzeker je je ervan dat je alles binnen krijgt wat je nu nodig hebt. Drink 2 liter water per dag om de eicelrijping te ondersteunen. Ga aan de slag met fertiliteitsmassage. Dat zorgt voor een betere doorbloeding in je eierstokken en helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van je eicellen. En last but definitely not least, probeer stress enigszins te beperken. De stresshormonen cortisol en adrenaline hebben een negatieve invloed op je eisprong. Bovendien maak je bij stress minder progesteron aan. Het hormoon dat je juist harder nodig hebt als je wat ouder wordt. 

Zo herstel je je hormoonbalans en verbeter je  de kwaliteit van je eicellen verbeteren. Je kunt die tikkende klok zelf stoppen en ervoor zorgen dat de eicelkwaliteit beter is dan vijf jaar geleden. Je leeftijd is veel minder belangrijk voor je vruchtbaarheid dan jouw gezondheid en vitaliteit.

Het is niet je leeftijd, het zijn niet je lage AMH-waardes of je hoge FSH-waardes die tellen.

Vorige week kreeg ik een email van een cliënte van 46 jaar die me vertelde dat haar dochter geboren is na een makkelijke bevalling. Gister vertelde een cliënte van 44 jaar dat ze zo’n mooie 12-weken echo heeft gehad. En, ook een cliënte van 45 jaar is as we speak zwanger van een gezond kindje.

AMH? FSH? De 40 al voorbij? Maak je daar geen zorgen over. Age is just a number.

Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'