Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBlog AanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mindmarije@bemama.nlDit is de reden waarom je soms moet afvallen als je zwanger wilt worden

Fit to Fat

Waarom je soms moet afvallen voordat je een medisch traject start
01 mrt. 2018 - Lifestyle

"ik moet eerst afvallen, pas dan kan ik terecht voor vruchtbaarheidsbehandelingen in het ziekenhuis en ik vind dat niet terecht". Dit hoor ik in mijn praktijk heel vaak.

Ik begrijp de frustratie. Je wilt niet te zwaar zijn. Je was het liever niet. En je kinderwens is zo groot, je wilt niet langer wachten. Er.moet.nu.iets.gebeuren en afvallen duurt echt te lang. Het is jammer dat de meeste artsen niet uitleggen waarom het zo belangrijk is om af te vallen als je te zwaar bent. Nog voordat je start met een medisch traject. Dus, daarom doe ik dat nu ;).

Als je te zwaar bent is dat nadelig voor je vruchtbaarheid. Vetcellen laten oestrogeen vrij, waardoor oestrogeendominantie al snel op de loer ligt. Oestrogenen zorgen ervoor dat de hypofyse de opdracht krijgt om minder FSH (follikelstimulerend hormoon) vrij te laten. Dit verstoort je eisprong en je hormoonbalans, waardoor de kans op een succesvolle behandeling afneemt. Bovendien heeft onderzoek (van Stanford University of Medicine) aangetoond dat er 53% meer kans bestaat op een miskraam als je overgewicht hebt.

Als je zwanger wilt worden en te zwaar bent is afvallen echt de moeite waard. Je voelt je fitter, je hormonen komen in balans, je creëert een gezonde basis voor een gezonde zwangerschap en een gezond kindje en je vruchtbaarheid verbetert. Misschien heb je dat medische traject dan wel niet meer nodig en word je natuurlijk zwanger. Start je wel een medisch traject? Dan vergroot je de kans op succes met een gezond gewicht. En dat is precies wat de dokter je eigenlijk wil vertellen..;). 


Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'