Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBlog AanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mindmarije@bemama.nlCorona en zwanger worden.

Corona en zwanger worden.

Tips om beter bestand te zijn tegen Corona (en andere virussen).
14 mrt. 2020 - Lifestyle

Nederland is in de ban van het Corona virus. Of je nu angst voelt, onrust, of juist vertrouwen hebt...je vraagt je vast af wat dit virus voor gevolgen gaat hebben. Voor onze economie, je gezondheid, je werk, en misschien wel zwanger worden.

Ik ben een onderzoekje gestart naar de invloed van Corona op de vruchtbaarheid en vertel je graag wat je nu kunt doen zodat dit virus bij jou minder kans maakt en het je vruchtbaarheid niet beinvloedt. 

De natuur heeft het zo geregeld: als er in jouw lichaam sprake is van een probleem (ziekte, ontsteking, tekorten, teveel stress, Corona...) dan wordt je vruchtbaarheid meteen op een lager pitje gezet. Het is een overlevingsmechanisme van je lichaam; jij gaat voor. Eerst het probleem oplossen, pas dan kun je zwanger worden. 

Ziekte voorkomen doe je door je weerstand te versterken. Een sterk immuunsysteem is een stuk beter bestand tegen bacteriën en virussen als Corona. Als je toch besmet wordt zorgt een sterk immuunsysteem ervoor dat je minder ziek bent en sneller geneest. Ik geef je een aantal tips om je weerstand te boosten. 

Supplementen. 

  • Een hoge dosis vitamine C helpt om je weerstand te versterken. 
  •  Gebruik extra zink en selenium.
  • Verhoog je inname van vitamine D3.
  • Een goede omega 3 is onmisbaar voor een goede weerstand en vermindert ontstekingsreacties. Gebruik een zuivere, vloeibare en hooggedoseerde olie.

Eet gezond en vermijd suiker. 

Eet dagelijks 500 gram groenten. Eet fruit, noten, zaden, gezonde vetten als roomboter, avocado, kokosolie en olijfolie en drink veel water. Gebruik liever geen melkproducten. Ze zijn slijmvormend en belastend voor je immuunsysteem. Vermijd ook suikers (even geen paaseitjes voor jou..). Suiker heeft een negatieve invloed op je weerstand. Vanaf het moment dat je suiker in je mond stopt is je immuunsysteem nog zeker vier uur niet de oude. 

Beperk stress. 

Stress onderdrukt je immuunsysteem. Zorg ervoor dat je na stressvolle momenten altijd ontspant. Wandel in de natuur, doe een geleide meditatie (de app House of Deeprelax is heel fijn). 

Sociaal contact (desnoods via telefoon of facetime). 

Contact met anderen zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat is goed voor je weerstand. Als dat even niet face 2 face lukt, bel dan je vriendin, FaceTime met familie, maak contact. En, Welke mensen om je heen zou je kunnen helpen? Ga eens na of er in je straat oudere mensen wonen die misschien niet meer de deur uit durven te gaan die je kunt helpen om hun hondje uit te laten, boodschappen te halen, of een brief te posten. 

Slaap voldoende.

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat je immuunsysteem verstoord wordt als je te weinig slaapt. Zelfs een uur minder slapen dan je nodig hebt vergroot de kans om ziek te worden.Ga vroeg je bed in en sta elke dag op dezelfde tijd op. Kijk vanaf twee uur voordat je naar bed gaat liever niet meer op je telefoon, tv, of laptop. Het blauwe licht verstoort de aanmaak van melatonine, waardoor je minder goed tot rust komt als je slaapt.

Supplementenconsult. 

Wil je weten wat je nu nodig hebt om je vruchtbaarheid te verbeteren? Welke supplementen je in jouw situatie het beste kunt slikken en in welke dosis? En, wat belangrijk is voor je man? Ik heb de komende weken extra tijd in mijn agenda vrijgemaakt om consulten te kunnen geven. Tijdens een supplementenconsult bespreken we je situatie, kun je je vragen stellen en krijg je een supplementenadvies op maat. Als je supplementen wilt bestellen, dan kan ik dat met flinke korting voor je regelen. Een supplementenconsult duurt max. 30 minuten en kost 35 euro. Je ontvangt het advies ook in je inbox. 

Wil je een afspraak maken voor een supplementenconsult? Mail me op marije@bemama.nl. 

Laat je niet gek maken, zorg voor je eigen gezondheid en boost je immuunsysteem. Zo dammen we Corona met z'n allen in en kun jij gezond zwanger worden. :). 

als er in jouw lichaam sprake is van een probleem (ziekte, ontsteking, tekorten, teveel stress, Corona...) dan wordt je vruchtbaarheid meteen op een lager pitje gezet.

Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'