Loading...

#message#

OK
Menu
Menu
HomeBlog AanbodErvaringenGratis!Over MarijeContact

Zwanger worden met body en mind

Zwanger worden met body en mindmarije@bemama.nl9 onverwachte tips bij zwanger worden

9 onverwachte tips bij zwanger worden

02 jan. 2018 - Lifestyle

“Onverklaarbaar onvruchtbaar” zeiden de artsen in het ziekenhuis. Er was geen enkele oorzaak gevonden, toen ik na anderhalf jaar nog steeds niet zwanger was. Frustrerend. Want, waarom lukte het dan niet? Ik besloot niet langer af te wachten.

Ik zocht van alles uit over fertiliteit. Ik las tientallen boeken, sprak met artsen (regulier en alternatief) en paste mijn lifestyle, voeding én mindset aan. Met succes, want na 2 maanden was ik zwanger. In 2013 volgde ik de opleiding Natural Fertility en Fertility Massage in Londen. Inmiddels weet ik veel (heel veel) over vruchtbaarheid en zwanger worden. Er is echt heel veel dat je zelf kunt doen! Soms zijn dat dingen die je niet verwacht… 

Tampons


Stop het liefst niks in je vagina en gebruik maandverband. Zijn de eerste dagen van je menstruatie heftig en wil je toch een tampon gebruiken? Kies dan voor de biologische variant. Vaginale afscheiding wordt geproduceerd door je baarmoederhals en dat proces kan verstoord raken door hormoonverstorende stoffen die in reguliere tampons gebruikt worden. Hierdoor kan de hoeveelheid vruchtbare afscheiding verminderen, terwijl je dat nu juist goed kan gebruiken om het sperma een eindje op weg te helpen.

Heb stress

Iedereen heeft stress en stress is prima. Vaak niet te vermijden. Stress wordt pas een probleem als je de hele dag stress hebt. Of, als je stress als probleem ziet. Probeer stress daarom niet krampachtig te vermijden. Plan iedere dag een aantal adempauzes in. Ga een paar minuten zitten, sluit je ogen en let op niks anders dan je buikademhaling. Directe ontspanning tijdens je hectische dag. 

Onderaan deze pagina kun je het gratis ebook ‘omgaan met stress bij zwanger worden’ downloaden. 

Geen orale seks


Orale seks kun je tijdens je vruchtbare dagen beter even laten. Zowel bij hem als bij jou. Speeksel heeft een nadelig effect op sperma. 

Laat het loslaten los

Zwanger worden loslaten bestaat niet. Dat kan niet. Dat wil je niet.  Gelukkig heeft onderzoek aangetoond dat loslaten niet vaker tot een zwangerschap leidt. Sterker nog, als je het zwanger worden niet loslaat maak je betere (gezondere) keuzes die ervoor zorgen dat je sneller zwanger kunt worden. Dus: houd vast die droom en ga ervoor! 

Zorg goed voor jezelf

Stop met het eten van troep. Voed je lichaam met groente, fruit, noten, zaden en eet zo natuurlijk mogelijk. Beweeg. Maak tijd voor jezelf vrij. Ga naar buiten. Doe yoga. Mediteer. Ga naar de kapper. Of de schoonheidsspecialiste. Heb seks met je man (nee, niet alleen rond je ovulatie..). 

Gebruik geen tarwekiemolie


Een no go. Tarwekiemolie wordt door veel vrouwen gebruikt, omdat het de vruchtbaarheid zou verhogen. Niet het geval. Het bevat (te)veel omega 6. Omega 6 heft je omega 3 inname op en dat zorgt voor ontstekingsreacties in je lijf. Dat wil je nu liever voorkomen. 

Houd je voeten warm


Een goede doorbloeding van je baarmoeder is o zo belangrijk voor een optimale productie van hormonen en je vruchtbaarheid. Zorg voor een goede doorbloeding door een gezonde lifestyle, verminderen van stress, fertiliteitsmassage en houd je voeten warm. Altijd. Koude voeten = een koude buik = een slechte doorbloeding van je baarmoeder. Dus, haal je uggs van zolder, ga met een kruik naar bed, koop wollen sokken. 

Positieve mindset


Hoe je je voelt en wat je denkt heeft invloed op je vruchtbaarheid. Je lichaam en geest staan met elkaar in contact. Door een negatieve state of mind geef je je lijf onbewust het signaal dat zwanger worden niet veilig is. 

Wees lief voor je man

Nee, je hoeft het niet alleen te doen. Jullie zitten samen in dit proces. Als zwanger worden nog niet gelukt is kan dat heel stressvol zijn en je bent al snel geneigd om dat af te reageren op degene die het dichtst bij je staat. Logisch, maar niet ideaal voor je relatie. Voorkom dat alles draait om jullie kinderwens. Maak tijd voor elkaar vrij. Doe leuke dingen samen. Luister naar hem. Plan een verrassingsdate en houd het spannend. Vertel hem niet alles over je cyclus (de meeste mannen vinden het helemaal niet fijn om precies te weten wanneer je ovuleert) en schuif hem ondertussen de juiste vitamines toe ;). 


Deel deze pagina

Gratis e-book!

'Omgaan met stress bij zwanger worden, 10 tips'